MANŞETLER

“Ermenistan’ı Araştırmayı Bırakmalıyız: Tarihi Yolculuğa Son Vermek”

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Tarihi Ermenistan Arayışının Durdurulması Gerektiğini Söyledi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan’ın artık tarihi Ermenistan arayışını durdurması gerektiğini vurguladı. Paşinyan, ülkenin halihazırda Ermenilerin yaşadığı 29 bin 743 kilometrekarelik topraktan oluştuğunu belirtti.

Başbakan Paşinyan, Ermenistan Ulusal Meclisi’nde milletvekillerinin sorularını yanıtlayarak yönetsel alanda ciddi anlayış sorunları yaşadıklarını ifade etti. Sorunların uygun zamanda ve uygun şekilde çözülemediğini dile getiren Paşinyan, problemlerin çözümü için çaba harcadıklarını belirtti.

Paşinyan, devlet vizyonu ve anlayışı geliştiremediklerini ve bu durumun kişilerin tutumlarına da yansıdığını belirtti. 1991 yılında bağımsızlığını kazanan Ermenistan’ın 20 yıl sonrasına dair bir program geliştirilemediğini kaydeden Başbakan, ülkenin gerçekçi bir vizyona ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Ermenistan’ın sosyal psikolojisinde önemli bir konunun “kaybedilmiş Ermenistan arayışı” olduğunu belirten Paşinyan, “Biz vatan içinde vatan arıyoruz. Şimdi politik mesajımız şudur: Sevgili vatandaşlar, Ermenistan Cumhuriyeti’nin sevgili vatandaşları. 29 bin 743 kilometrekarelik egemen topraklardan oluşan Ermenistan Cumhuriyeti, bu anavatanı bulduk. Tarihi Ermenistan arayışını durdurmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Anayasal reformların egemenliğin temeli olan anayasa üzerine kurulması gerektiğini de vurgulayan Başbakan Paşinyan, anayasa reformlarının halkın yaşam koşullarını belirleme prensibine dayanması gerektiğini ifade etti.

Ermeni kilisesi hakkında da konuşan Paşinyan, kilise gelirlerinin vergilendirilmesi konusunda teklifte bulunduklarını ancak bu teklifin kilise tarafından reddedildiğini belirtti. Kilise gelirlerinin vergilendirilmesi ve şeffaflığın sağlanması gerektiğini belirten Paşinyan, tarihi ve kültürel anıtların korunması için ek finansman sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu