KÜLTÜR SANAT

İstanbul Müzik Festivali, “kökler” temasıyla başlıyor!

İstanbul Müzik Festivali 52. kez başlıyor

Dünya hemhaline bakıldığında sanatın öneminin vurgulandığı günlerde, Duke Ellington’un dikkat çektiği gibi, sanatı bir kez daha yüceleştirme vakti geldi. Simone Weil’in, ruhun ihtiyaçlarına odaklanarak kitlelere ideal toplumun yeniden inşası için önerilerde bulunduğu “Kökler” isimli manifestoyu incelediniz mi? İşte, köklere dönüşün ve ruhun ebedi ışığına ayna tutmanın yollarını gösteren bu eser, Türkçe’de ilk kez okuyucularıyla buluşuyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, Borusan Holding desteğiyle 21 Mayıs’ta başlıyor. Bu yılki tema, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanarak, coğrafyanın kültürel ve tarihi öykülerini müzik aracılığıyla anlatmayı hedefliyor.

Festivalde, dünya çapındaki orkestralar ve solistler, İstanbul’un farklı mekânlarında unutulmaz konserler verecek. Programda, Dünya ve Türkiye prömiyerleriyle dikkat çeken eserlerin yanı sıra usta müzisyenlerin performansları da yer alacak.

İstanbul Müzik Festivali, klasik müziği farklı türlerle buluşturan özel projeleri ve genç yeteneklere verdiği destekle adından söz ettiriyor. Eğitim ve performans fırsatları sunan etkinlikler, sanatseverleri müziğin büyülü dünyasında ağırlamaya hazırlanıyor.

Festivalin onur ödülü, 40 yıldır klasik müzik dünyasına yön veren şef Cem Mansur’a verilecek. Ayrıca, yaşam boyu başarı ödülü, Amerika’nın yaşayan en büyük bestecilerinden Steve Reich’e takdim edilecek.

İstanbul Müzik Festivali, genç kadın müzisyenlere eğitim ve performans fırsatları sunan “Yarının Kadın Yıldızları” serisiyle de öne çıkıyor. Festival, sanatseverleri, kadrajlarına takılan unutulmaz konserlerle büyüleyecek.

Kültürel çeşitliliği ve zengin mirasıyla öne çıkan İstanbul’un tarihi mekânlarında günümüzün en başarılı sanatçıları, müziğin büyüsünü hissettirecek. İstanbul Müzik Festivali, bu yıl da kalbinize dokunacak, ruhunuzu coşturacak bir şölen sunmaya hazırlanıyor. Bu büyülü yolculuğa siz de katılmak için İKSV’nin resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu