“Hey Yaratıcı İnsanlar, Bize Metrohan’da Yardımcı Olabilir misiniz?”
Sürekli Tıkınmak Peşinde Koşan Bir Açgözlülük
Bugünün röportaj öznesine geçmeden evvel belirtmeliyim ki sevdiğim oyunlardan biri oldu: Ferdi Çetin’in yazdığı ve Kayhan Berkin’in yönettiği, mekâna özgü bir hikâye olarak tasarlanan -uzun adıyla da manidar- “Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı”.
Güzergâhımız: Boğaziçi Köprüsü, Üsküdar, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Tarihi Yarımada, Haliç ve Beyoğlu
Güzergâhımız Boğaziçi Köprüsü’nden başlayarak Üsküdar, Kız Kulesi, Galata Kulesi, Tarihi Yarımada, Haliç ve Beyoğlu bölgelerini izleyebileceğimiz en hakim noktalardan biri üzerine inşa edilen Metrohan’a kadar uzanıyor. Metrohan, 1971 yılında bugünkü halini almış olan ve zemin katında dünyanın en eski ikinci metrosu Tünel’in bulunduğu gösterişli bir yapıdır.
İlk Kez Sanatseverlerle Buluşan “Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı”
27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşan “Annemden Kalan Gül Ağacı Masanın Üzerinde Çaydanlık Beyaz Bir İz Bıraktı” adlı oyun, gerçek ve rüya arasında uzanan ilişkileri, kayıpları ve yas duygusunu vurgulayarak bugünün canlı bir tablosunu ortaya çıkarıyor. Ayşe Lebriz Berkem, Kayhan Berkin, Nergis Öztürk ve Okan Urun’un rol aldığı oyunun dramaturjisi Noyan Ayturan, dekor tasarımı Merve Yörük, kostüm tasarımı Gül Geçer ve ışık tasarımı Ayşe Sedef Ayter tarafından hazırlanmıştır.
2023 Z Raporu ve Türkiye Tiyatrosu İçin 2024 Öngörüleri
Türkiye tiyatrosu için bir şeyler söylemek yanlış olur, fakat İstanbul’a bakıldığında tiyatro üretiminin arttığı görülmektedir. Tiyatro endüstri haline geldikçe yeni mezunlar için daha çok iş alanları açılacak ve endüstri kendi standardını belirleyerek belli bir seviyenin altında kalan işlere son verecektir.