KÜLTÜR SANAT

Aplikasyon: TDK Sözlük Anlamı ve Kullanım Alanları Hakkında Bilgi verelim!

Aplikasyon Nedir?

Aplikasyon, en fazla kullanılan şekliyle uygulama ya da yer tespiti anlamına gelmektedir. Fransızcadan dilimize geçmiş olmasına rağmen oldukça fazla kullanılan bir kelime olmaktadır. Kullanım alanlarına göre anlamları farklılık gösterir.

Tapuda Yer Tespiti Anlamı: Tapuda yer tespiti anlamına gelmektedir. Mimari plan ve projelerin zemine uygulanma işlemine de denir. Yani zemin üzerinde işaretleme demektir. Düzenlenen aplikasyon krokisi de söz konusu bu işlemi ifade eder.

Aplikasyon Krokisi: Aplikasyon krokisi, kadastro müdürlüğünce temin edilir. Arazi alanı esas alınan bu işlemde parseller ve koordinat noktaları gösterilir.

Süs Amaçlı Aplikasyon: Diğer bir anlamı ise bir kumaş üzerine süs veya dantel amaçlı dikilen başka bir kumaş parçasına verilen isimdir. Toplumda yaygın olarak kullanılmayan şeklidir ancak TDK Sözlüğünde uygulamadan sonra gelen anlamı bu şekildedir.

TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Aplikasyon TDK verilerine göre üç farklı anlama sahiptir:

  1. ”Uygulama” (İsim)
  2. ”Bir kumaş üzerine başka bir kumaş parçası veya bir dantel dikilerek yapılan süs.” (İsim)
  3. ”Eldeki haritaya göre arazi üzerinde bir parseli kazıklarla belirtme.” (İsim)

Aplikasyon Hangi Alanlarda Kullanılır?

Aplikasyon emlak ve teknoloji sektöründe yaygın kullanılan bir kelime olmaktadır. Emlak sektöründe kelime anlamı yer tespiti üzerine olmaktadır ancak teknoloji sektöründe bir uygulamayı belirtmek, göstermek anlamında kullanılmaktadır. Genellikle emlak ve teknoloji ile ilişkili sektörlerde kullanımın olduğu görülmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu