GÜNDEM

Yargıtay’da İki Farklı Seçim İçin Heyecan Dorukta

Yargıtay Birinci Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı Seçimi Yarın Devam Ediyor

Yargıtay Birinci Başkanı Mehmet Akarca’nın görev süresinin dolması üzerine başlayan seçimler yarın 36’ncı tur oylama ile devam edecek. 25 Mart’tan beri süren seçimlerde Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi Muhsin Şentürk arasında sonuç alınamadı. Ancak, yarın yapılacak olan 36’ncı tur oylama büyük önem taşıyor. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk’ün adaylıktan çekilmesiyle, 50 günlük sürecin sona ermesi bekleniyor.

Öğrenildiğine göre, Şentürk’ün mevcut başkan Mehmet Akarca’yı destekleyeceği belirtiliyor. Yarın gerçekleşecek 36’ncı turda Mehmet Akarca ve Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez yarışacak. 175 üye oyunu alan aday Yargıtay Birinci Başkanı olacak.

Diğer yandan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçimi de yarın yapılacak. Adaylar arasında 3. Ceza Daire Başkanvekili Hakan Yüksel, 5. Ceza Daire Üyesi Veli Dalgalı, 5. Ceza Daire Başkanı Yaşar Şimşek gibi isimler yer alıyor. Seçilen adaylar arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni başsavcıyı seçecek.

Yarın gerçekleştirilecek seçimlerin ardından en çok oy alan 5 isim Cumhurbaşkanı’na sunulacak. Erdoğan, 15 gün içinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını seçecek ve sonuç Resmi Gazete’de ilan edilecek. Yeni başsavcı, 4 yıl görev yapacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu