GÜNDEM

TBMM Başkanı Ali Meclisi Senato Başkanı ile Özbekistan’da bir araya geldi

Kurtulmuş’un Özbekistan Ziyareti: Türkiye ve Özbekistan Arasındaki Güçlü İlişkiler

Kurtulmuş, Özbekistan’ın başkenti Tiflis’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi ve Narbayeva ile Özbekistan Ali Meclisi Senato Binası’nda bir araya geldi. Kurtulmuş, Türkiye ve Özbekistan arasındaki tarihi ve kültürel bağlara vurgu yaparak, iki ülke arasındaki ilişkilerin mükemmel bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in liderliğinde, ekonomi, ticaret ve kültür alanlarında işbirliklerinin artarak devam ettiğini ifade etti.

Kurtulmuş, Türk dünyasının birlik ve beraberlik içinde olmasının dünya barışı için önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan coğrafyada Türk dünyasının, çok kutuplu dengelerde önemli bir denge unsuru olacağını vurguladı. Özbekistan’daki reform sürecini takdirle izlediklerini dile getiren Kurtulmuş, Yasama Meclisi’nde beş partinin temsil edilmesinin demokrasinin olgunlaşması açısından önemli olduğunu aktardı.

Narbayeva da Türk devletleri arasındaki işbirliğini takdirle izlediklerini belirterek, Türk devletleri arasındaki birliğe vurgu yaptı. Özbekistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin stratejik bir ortaklık seviyesine çıkarılmasının işbirliklerini artıracağını ifade etti. Özbekistan Parlamentosu ve TBMM arasında işbirliği protokolü hazırlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Kurtulmuş ve Narbayeva’nın görüşmesi, Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin güçlenmesine önemli bir katkı sağladı. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak projelerde işbirliğinin artırılması, bölgesel istikrarın sağlanması ve ekonomik kalkınmanın desteklenmesine yardımcı olacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu