GÜNDEM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, onaylı randevu sistemine ilişkin vatandaşların tepkisini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Önemli Açıklamalar: Randevu Onay Sürecinde Son Durum

Son dakika gelişmesine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrası geçtiğimiz haftalarda başlayan randevu onay sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, yapılan ziyaretler sonucunda tüm hastanelerin incelendiğini ve sorunların tespit edildiğini belirtirken, “Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı: “SON DAKİKA İPTALLERİ AZALDI: Şu anda bir sorunla karşılaşılmadı. Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30’unu kullanamıyorduk. Sadakat oranında önemli artış oldu. SONUÇLAR HAZİRAN’DA: Koordinasyon Kurulunda 1 aylık sonuçları değerlendirip gelecek ay da açıklayacağız. Esas gündemimiz vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek. SORUNU ÇÖZENE KADAR MÜCADELE: Hem illerimizde hem hastanelerimizde başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere teker teker ziyaret ederek değerlendirmeler yapıyoruz. Vatandaş sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlayabilene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Bazı branşlarda sorunları görüyoruz ama o branşlarla ilgili de sorunları çözmek için gayret ve çaba içerisindeyiz. Sorunu çözene kadar mücadeleye devam edeceğiz. TÜM MESAİ ÇÖZÜM İÇİN: Öncelikli gündemimiz sağlık hizmeti talebi olan vatandaşlarımızın tamamının talebini en hızlı ve en uygun şekilde karşılamak. Tüm mesaimizi çözüm için harcıyoruz. Bu konuyu çözene kadar daha öncelikli bir gündemimiz olmayacak. Çözüm var ve yakın zamanda daha iyi sonuçlar aldığımızı hep birlikte göreceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu