GÜNDEM

CHP’li Belediye, AK Parti İl Yönetiminden Gelen Tepkiye Maruz Kaldı

AK Parti Ardahan İl Başkanı ve Meclis Üyelerinden Ardahan Belediyesi’ne Tepki

AK Parti İl binasında gerçekleşen basın açıklamasında AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz ve İl Belediye Meclis Üyeleri, ikinci kez seçilen CHP’li Ardahan Belediyesi’ni sert bir dille eleştirdi. Ardahan Belediyesi’nin çalışanların maaşlarını yarısından daha az ödemesi ve mobbing uygulamalarını protesto etmek amacıyla yapılan açıklamada, belediye başkanı Faruk Demir’e yönelik sert eleştiriler yapıldı.

AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz, belediye başkanının sattığı arsa paralarının kasada olduğunu iddia ettiği ancak işçilerin maaşlarını ödeyemediğini vurguladı. Yılmaz, “Ardahanlı su havzasının üzerinde oturmasına rağmen dünyanın en pahalı su faturasını ödüyor, bu gelirler nerede kullanılıyor?” dedi. Yılmaz, Ardahan Belediyesinde çalışanların maaşlarının yarısından daha azını alması konusunda yaşanan mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

Ardahan Belediyesi’nde personel kıyımının ardından maaş haklarına göz dikilmesini kabul edilemez bulan Yılmaz, önceki yıllarda yapılan maaş zamlarının iptal edilmeye çalışılmasını hukuksuz olarak nitelendirdi. Sendika haklarından vazgeçmeye zorlanan ya da işten çıkarılmakla tehdit edilen personelin durumuna da değinen Yılmaz, belediye başkanından maaş ve özlük haklarının geri iadesini sağlamasını istedi.

Tüm bu sorunlarla ilgili transparan bir şekilde bilgi verilmemesini eleştiren Yılmaz, belediye başkanını Ardahan halkının ve belediye çalışanlarının haklarını gözetmeye ve halkın gerçek ihtiyaçlarına odaklanmaya davet etti. “Sizi derhal bu tutumunuzdan vazgeçmeye davet ediyoruz” diyen Yılmaz, belediyenin yapması gereken işlerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu