GÜN ORTASI

YKS Sınav Giriş Belgeleri Nasıl ve Nereden Görüntülenir? AYT ve TYT Sınav Giriş Yerleri Hakkında Bilgiler!

ÖSYM’den YKS Sınav Giriş Belgeleri İçin Açıklama Geldi!

Milyonlarca adayın heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) giriş belgeleri sorgulama süreci için nihayet beklenen açıklama geldi. ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusuyla ‘YKS giriş belgeleri’ artık adayların erişimine açıldı.

YKS’ye girecek adaylar, sınav merkezi, salon ve sıra bilgilerini öğrenmek için giriş belgelerini ve kimlik kartlarını mutlaka yanlarında bulundurmalıdırlar.

2024 YKS sınav giriş belgeleri; 8 Haziran’da yapılacak Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran’da gerçekleşecek Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına katılacak adayların, ÖSYM’nin resmi web sitesi olan ais.osym.gov.tr adresinden 23 Mayıs 2024 tarihinden itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir.

ÖSYM, adayların sınav öncesinde Sınava Giriş Belgelerini detaylı bir şekilde incelemesini tavsiye ediyor. Ayrıca sınavın uygulanmasına ilişkin detaylı bilgilere 2024-YKS Kılavuzu’ndan ulaşılabilecektir.

YKS sınav giriş belgelerinin her bir oturum için ayrı ayrı düzenleneceği belirtiliyor. Bu nedenle farklı oturumlara katılacak adayların ilgili giriş belgelerini sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Adaylar, YKS sınav giriş belgelerini ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sorgulayabilecekleri gibi alternatif olarak ‘e-Devlet giriş yap’ seçeneğini kullanarak da erişim sağlayabilirler. Sınava girecek olan tüm adaylar için başarılar dileriz!

YKS 2024 1. oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran’da, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 9 Haziran’da gerçekleştirilecektir. YKS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 17 Temmuz olarak belirlenmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu