GÜN ORTASI

Ses sistemi çöktüğünde, özel ekip devreye girdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Ses Sistemi Krizi: BAL Etkinlik İçin Ses Sistemi Talebi Reddedildi!

Bu günlerde işten çıkarılan işçilerin oturma eylemi sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde memur ve işçilere ödenmeyen fazla mesai ücretleri konusu gündemi meşgul ederken, bu kez de ses sistemi krizi patlak verdi.

Bornova Anadolu Lisesi (BAL), düzenleyeceği bahar şenliği için Büyükşehir Belediyesi’nden ses sistemi talep etti. Ancak, belediyenin Kültür Sanat Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Başkan Cemil Tugay’ın okullardan gelen bu talepleri kabul etmeyeceğini belirterek talebi geri çevirdi.

Bu gelişme üzerine iddiaya göre okul ve vakıf yönetimi, BAL’da eğitim gören Genel Başkan Özgür Özel’e başvurdu. Özel’in devreye girmesiyle belediye, tutumunu değiştirerek ses sistemi talebini kabul etti ve okul yönetimine verileceği bildirildi.

Kulislerde, Tugay’ın bu olumsuz yaklaşımında bir önceki başkan Tunç Soyer’in BAL mezunu olması ve Soyer’in Tugay’a destek vermemesiyle yaşanan ilişkisel dinamiklerin etkili olabileceği konuşuluyor. Soyer döneminde birçok BAL mezunu, belediyede önemli görevlere getirilmişti. Tugay ve Soyer arasındaki ilişkilerin, siyasi gecezede de yansımaları olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, bazı kaynaklar Büyükşehir Belediyesinin, Tınaztepe Üniversitesi’nin bahar şenlikleri için yaptığı ses sistemi talebini de aynı gerekçeyle reddettiğine dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu