GÜN ORTASI

Selçuk Bayraktar, İran’da bulunan helikopter enkazı hakkında düşüncelerini paylaştı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Helikopter Kazası Enkazı Operasyonunu Anlattı

İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teknik destek verdiklerini belirtti. Gece gerçekleşen operasyonun zorlu olduğunu vurgulayan Bayraktar, meteorolojik koşulların güçlü rüzgarlar ve pusla dolu olduğunu aktardı. Hava muhalefeti altında gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin görevini başarıyla tamamladığını ifade etti.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, “O şartlarda 30 bin fitte 160 kilometreye yakın rüzgar vardı. Kar tipi boranla mücadele ederken TSK’nin özverili çalışması tüm dünyaya damgasını vurdu. Operasyon sırasında insansız hava aracı Akıncı’nın eşsiz kabiliyetlerini kullanarak başarılı bir uçuş gerçekleştirildi.” dedi.

Görevin başladığı gece saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin talep etmesi üzerine ekip arkadaşlarıyla koordineli bir şekilde hareket ettiklerini belirten Bayraktar, “İran’a gönderilen Akıncı’nın İran tarafından reddedilmesi üzerine hızlıca başka bir Akıncı hazır edilerek operasyonun devamı sağlandı. Bu büyük operasyonel başarı, Türkiye’nin teknolojik ve askeri gücünü tüm dünyaya kanıtlamış oldu.” şeklinde konuştu.

Türk mühendislerin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonun dünya için örnek teşkil ettiğini belirten Bayraktar, “Zorlu koşullara rağmen insansız hava aracı Akıncı’nın başarılı manevraları ve Türksat uydularının kullanımıyla operasyonun sorunsuz tamamlandığını görmek bizi gururlandırdı. SİHA teknolojisi ve operasyonel başarıyla Türkiye’nin dünyada öncü bir konumda olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu