GÜN ORTASI

Öğrenciler, Enerji Okuryazarlığı Projesi kapsamında okullarda bilgilendirildi.

‘Enerji Okuryazarlığı’ Projesi Eğitim Vermeye Devam Ediyor

2018-2019 eğitim öğretim döneminde başlatılan ‘Enerji Okuryazarlığı’ Projesi, çocuklara enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. CK Enerji Boğaziçi Elektrik, projenin tanıtımı için İstanbul Valiliği’ne ziyarette bulundu.

Proje kapsamında İstanbul Avrupa Yakası’ndaki 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerine ‘elektrik nedir, nasıl üretilir, güvenli kullanım, enerji verimliliği ve tasarrufu’ gibi konularda eğitim verildi. Genel Müdür Ali Erman Aytac, “Çocuklarımızı bilinçli enerji tüketicileri olarak yetiştirmek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek önem taşıyor” dedi.

Aytac, “Enerji Okuryazarlığı Projemiz ile bu yıl 42 okulda 4 bin 500 çocuğa ulaştık. Okullar kapanana kadar 4 okula daha giderek 600 öğrencimize eğitim vereceğiz. Toplamda 46 okulda 5 bin 100 çocuğumuza ulaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyarette İstanbul Valiliği’ne, ‘yeşil kaynaklardan’ üretilen elektriği belgeleyen YEK-G Sertifikası takdim edildi. Bu sertifika, yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi ve çevresel etkilerin en aza indirilmesi amacıyla oldukça önemli bir unsur olarak öne çıkıyor.

Çocuklara verilen bu eğitimlerle genç zihinlerde enerjiye karşı farkındalık oluşturularak, geleceğe ışık tutulması hedefleniyor. CK Enerji, doğru enerji kullanımıyla çevreyi koruyarak daha güzel bir geleceğe katkı sağlamayı amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu