GÜN ORTASI

MEB’den 2024 LGS Sınav Giriş Yerleri ve Belgeleri Açıklandı – Detaylar ve Nasıl Alınır?

Öğrenciler LGS Sınavı İçin Heyecanla Hazırlanıyor

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yaklaşırken öğrenciler, istedikleri lisede eğitim görmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

2 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan LGS sınavı; sözel ve sayısal olmak üzere iki oturumdan oluşacak ve toplamda öğrencilere 90 soru yöneltilerek sınanacaklar.

Kılavuza göre, öğrencilerin fotoğraflı LGS sınav giriş belgeleri e-Okul ekranından yayınlanacak ve 24 Mayıs 2024 tarihinde sınav yeri, salonu, sıra numarası gibi bilgiler açıklanacak.

LGS sınav giriş belgesi, öğrencilere elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından teslim edilecek ve öğrencilerin sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerini içerecek şekilde düzenlenecek.

LGS sınavı 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olup, sınav sonuçları ise 28 Haziran tarihinde açıklanacak.

Birinci oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil; ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular sorulacak. Sınav süresi detayları ise; birinci oturum 75 dakika, ikinci oturum ise 80 dakika olarak belirlendi.

Öğrencilerin sınava girebilmesi için geçerli kimlik belgesi ve onaylı sınav giriş belgesi yanlarında olmalı, aksi halde sınava alınmayacaklar. Başarılar dileriz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu