GÜN ORTASI

Kapıkule’de yakalanan 5 yavru köpek için yardım çağrısı yapıldı.

Bulgaristan Sınırında Yakalanan Kaçak Köpekler HAYTAP’a Teslim Edildi

Bulgaristan’dan ülkeye girmeye çalışan araçta yapılan detaylı aramada, zeminine gizlenmiş halde 5 pomeranian cinsi yavru köpek bulundu.

Sürücü gözaltına alınarak hayvan kaçakçılığı suçundan cezai işlem uygulanırken, yakalanan köpekler HAYTAP’a teslim edildi.

Ülkeye kaçak sokulmaya çalışılan bu sevimli yavruların gözaltına alınmalarıyla ilgili HAYTAP saha sorumlusu Ömer Çelik, “Bizim hayvan hakları federasyonu olarak Ticaret ve Gümrük Bakanlığı ile yaptığımız protokole istinaden kaçak yolla ülkeye sokulan hayvanlar bize yediemin olarak teslim ediliyor. Bu çocuklar da bir araç içinde koltuk ve zemin döşemelerine saklanarak sokulmaya çalışılmış” açıklamasında bulundu.

Çelik, yavru köpeklerin sağlık durumlarının endişe verici olduğunu belirterek, “Bu kirli ticaretin sonlanması gerekiyor. Bu canlar için en iyi yuvaları bulmak için elimizden geleni yapacağız. Ancak artık bu tür ticaretin son bulması gerekiyor. Hayvanların satışı ve üretilmesine karşı daha caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kapıkule Sınır Kapısı ve diğer gümrük noktalarında bu yıl 100’e yakın kaçak hayvanın yakalandığını aktaran Çelik, “Gelen ihbarlar sadece köpekleri kapsamıyor, egzotik hayvanlar için de ihbarlar alıyoruz. Maalesef kaçak hayvan ticareti ciddi bir sorun haline geldi. Merhamet ve yaşamın kutsallığı konusunda toplumsal duyarlılığın artması gerekiyor. Hayvanlar da bizlere emanet” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu