GÜN ORTASI

İzmirdeki bir binadan sıra dışı bir görüntü! Karaburun’da olay yaratan manzara…

Karaburun’da Şapka Düştü, Kel Göründü: İddialar ve Tepkiler

İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan Mahallesi’nde, uzun süredir etrafı güvenlik amacıyla kapatıldığı dedikoduları ile gündemde olan bir bina, sonunda merak konusu oldu. Güvenlik çemberinin kaldırılmasıyla ‘şapka düştü, kel göründü’ yorumları sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Eski 2 katlı binanın yıkılıp, daha geniş bir alana yayılarak iddiaya göre 3 katlı yeni bir bina inşa edildiği söylentiler arasında dolaşırken, çevredeki diğer binalara 2 kat imar verilmesine rağmen bu binanın 3 katlı olması eleştiri konusu oldu.

CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın sessiz kalması tepkileri arttırırken, sosyal medya kullanıcıları da duruma tepkilerini dile getirdi. Celal Umut Benlioğlu ve Birgül Zorbaz gibi isimler, durumu sert bir dille eleştirerek dikkatleri üzerine çekti.

Celal Umut Benlioğlu’nun, ‘Bilin bakalım altından ne çıktı?’ şeklindeki paylaşımı ile başlayan tartışmalar, Karaburun halkı arasında da büyük yankı uyandırdı. Benlioğlu’nun, ‘Karaburun’da böyle şeyler olmaz aslında. Bakalım bu bina ya da işletme kimin çıkacak. Merak ile bekliyoruz’ sözleri merak uyandırıcı nitelikteydi.

Birgül Zorbaz ise, ‘Yerleşik vatandaş yasalara uyarken, bir kralın dağları aşarak sınırlarını çizdiğini’ belirtirken, rant ile ilgili endişelerini dile getirdi. Zorbaz’ın, ‘Kim kazandı? Tabii ki sade vatandaş değil, rant kazandı’ ifadeleri, durumun vahametini gözler önüne serdi.

Karaburun halkı ve dışarıdan vatandaşlar arasında meraklı bekleyiş sürerken, Karaburun Belediyesi’nin bu duruma ilişkin net bir açıklama yapması bekleniyor. Şapka düşünce, gerçekten kimin kel göründüğünü ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu