GÜN ORTASI

CHP’li Savaş, depremzedelerin üzerinde 7,5 milyardan fazla borç bırakmış.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 31 Mart Öncesindeki Borç Durumunu Afişle Duyurdu!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya ilçesi EXPO alanında bulunan belediye başkanlığı binasına devredilen 7 milyar 559 milyon TL borç durumunu görsel bir afişle duyurdu. Afiş, CHP’li Lütfü Savaş’tan devralınan borcu net bir şekilde ortaya koyarken, bu bilgi belediyenin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Bu hamle, depremzede vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye sebep oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Hatay Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 45’i gazeteci olmak üzere 76 kişiye yapılan milyonlarca liralık ‘Ballı Roma’ turunu eleştirdi. Öntürk, “Bizim bırakın Roma’ya gitmeyi, İskenderun ilçesine bile gitmek için ne paramız ne de aracımız var. Şehrimizde yapacak çok işimiz var. Gelen konuklarımıza sıcak çorbamız ve samimiyetimiz yeter. Milletimize verdiğimiz sözleri tek tek yerine getireceğiz” dedi.

Başkan Öntürk’ün bu açıklamaları, Hatay Belediyesi’nin yeni dönemde borçları denkleştirme yolunda nasıl adımlar atacağı konusunda da merak uyandırdı. Herkes, belediyenin ekonomik durumunu düzeltme çabalarını yakından takip etmeye başladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu