GÜN ORTASI

Başkan Öntürk: Belediyeyi 7.5 milyar borçla devraldık!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Borçla Devraldığı Belediyeyi Yeniden Ayağa Kaldıracak

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin mali yapısı hakkında bilgiler veren Başkan Öntürk, 7.5 milyar liralık borçla karşı karşıya olduklarını belirtti. Eski defterleri karıştırmadan adaletle hizmet edeceklerini vurgulayan Öntürk, Yayladağı’ndaki muhtarlar ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek yapacakları projeleri paylaştı.

Başkan Öntürk, belediyenin içerisinde bulunduğu zor durumu anlatırken, “Mazbatayı alıp geldiğimizde itfaiyelerimizin dahi mazotu yoktu. Her yerden temlik ve hacizlerle boğuşarak borç sarmalında boğulmuş bir belediyeyi devraldık” dedi.

Belediyenin son 35 günde 1.9 milyar lira harcadığını belirten Öntürk, yapılan harcamaların boyutunu ifade etmek adına eski paralarla kıyaslayarak durumu daha net bir şekilde ortaya koydu.

Başkan Öntürk, belediyenin kurumsal bir yapıya sahip olmaması ve çalışanların durumunun belirsizliğine dikkat çekerek, “Toplam 8 bin 509 çalışanımız var. Bu çalışanların hangi işi yaptığı belirsiz. Yapılan harcamaların büyük bir kısmı personel giderlerine gitmekte” şeklinde konuştu.

Ancak tüm olumsuzluklara rağmen Başkan Öntürk, çözüm odaklı yaklaşımıyla Hatay’ı ayağa kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, “Allah’ın izniyle başaracağız. Kaçak göçeklerimizi engelleyip hesabımızı düzgün yaparak şeffaf bir şekilde hizmet vereceğiz” dedi.

Acil ihtiyaçları belirleyerek harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Öntürk, su, sivrisinek ve yol sorunlarına öncelik vererek kısa ve orta vadeli çözümler üreteceklerini ifade etti. Kırsaldaki depremzede vatandaşları evlerine kavuşturacaklarını ve köy meydanlarını düzenleyeceklerini belirten Öntürk, hizmet anlayışlarını toplumla birlikte şekillendireceklerini kaydetti.

Gelişmeleri yakından takip eden ve vatandaşların sorunlarına çözüm odaklı yaklaşan Başkan Öntürk, el ele vererek, yeni bir hizmet anlayışını Hatay’a kazandırmak için kararlılıkla çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu