GÜN ORTASI

2024’te Araç Kilometresi Sorgulama Nasıl Yapılır: TÜVTÜRK, E-Devlet, PTT, SMS ile Plakadan Araç KM Sorgulama Yöntemleri

Araç Km Bilgisi Sorgulama Yöntemleri

Araç almaya karar verenlerin akıllarına takılan sorulardan biri araç km bilgisidir. Araç km bilgisi araç satın almadan önce önemli bir bilgi kaynağıdır. Araç satıcısının verdiği km bilgisini kontrol etmeye de yarar. İnternetten araç km sorgulamanın birçok yöntemi vardır.

PTT ARAÇ KM SORGULAMA

Araç km sorgulama yöntemlerinden bir tanesi PTTAVM’dir. Kilometre sorgulaması yapmak için aracın plakası ya da şasi numarası gereklidir. 24.07.2013 tarihinden sonraki kilometre kayıtlarına ulaşabilirsiniz. Bu sorgulama ekranın diğer adı HGS km sorgulama olarak bilinmektedir. PTTAVM Araç Km Sorgulama sitesini ziyaret edin.

TÜVTÜRK KM SORGULAMA

İlk olarak TÜVTÜRK internet sitesine tıklayarak girmeniz gerekmektedir. TÜVTÜRK sitesine girdikten sonra km sorgulama sekmesine gelmeniz gerekmektedir. Sonrasında sayfayı aşağıya kaydırıp sol kısımda bulunan ‘Araç Muayene Sorgulama’ kısmı açılır. Daha sonrasında açılan ekranda plaka ve muayene rapor numarası istenir. Bilgiler girilip güvenlik kodu da yazıldıktan sonra online olarak TÜVTÜRK’ten araç km bilgisini sorgulayabilirsiniz.

E-DEVLET ARAÇ KM SORGULAMA

E-Devlet üzerinden araç km sorgulama işlemleri artık yapılabilmektedir. Saniyeler içerisinde istediğiniz aracın kilometre bilgisini öğrenebilirsiniz. Pttbank İnternet Bankacılığı Hesabından Araç Kilometre Sorgulama sayfasına gidin.

5664 KM SORGULAMA

Araç km bilginizi SMS yoluyla çok hızlı bir şekilde öğrenilebiliyordu. Ancak 2017 yılından itibaren alınan bir kararla artık SMS ile araç km sorgulamalarında km bilgisi gelmemektedir. Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında araç km bilgisi 5664 yoluyla ya da 5665 km sorgulama yoluyla artık verilememektedir. Devam eden mahkeme süreci olmasına rağmen alınan karar şimdilik 5664 yoluyla araç km bilgisinin verilememesi yönünde olmasıdır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu