GÜN ORTASI

2024 YKS Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman ve Nereden Erişilebilir? || ÖSYM’den YKS sınav yerleri sorgulama ekranı hakkında detaylar!

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için Heyecan Dorukta! Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sayılı günler kaldı. Milyonlarca öğrenci, hayallerini süsleyen üniversite kapılarına bir adım daha yaklaşmanın heyecanını yaşıyor. Bu kritik süreçte öğrencilerin odak noktası sınav giriş belgeleri oldu.

Öğrencilerin sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine erişebilecekleri sınav giriş belgeleri, yakında ÖSYM tarafından açıklanacak. Peki, merakla beklenen ‘YKS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?’ sorusunun cevabı ne?

ÖSYM’nin Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi’ni duyurdu. Buna göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Detaylar ise şöyle:

– YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi: 8 Haziran 2024 (Cumartesi), saat 10.15, süre 165 dakika

– YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi: 9 Haziran 2024 (Pazar), saat 10.15, süre 180 dakika

– YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi: 9 Haziran 2024 (Pazar), saat 15.45, süre 120 dakika

Sınav yerleri ve diğer detaylar ise ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden 10 gün önce duyurulacak. Beklentiye göre, bu bilgilere Mayıs ayının son haflarında ulaşılabilecek. Öğrenciler, sınav giriş belgelerini ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nden takip edebilecekler.

Heyecanın dorukta olduğu bu günlerde, öğrencilerin YKS’ye odaklanması ve başarılı olması için geri sayım başladı. Unutmayın, güzel bir gelecek için verdiğiniz emeklerin karşılığını alacaksınız!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu