EKONOMİ

Tüketiciyi Aldatan Reklamlara 108 Milyon Lira Ceza! Reklam Kurulu kararını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu’ndan Haksız Ticari Uygulamalar İçin Cezalar Yağdı!

Ticaret Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Reklam Kurulu’nun 16 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda çarpıcı kararlar alındı.

Toplam 119 dosyanın incelendiği toplantıda, 110 dosyanın mevzuata aykırı bulunması sonucunda tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı reklamlar ile haksız ticari uygulamalara durdurma cezası ve toplamda 13 milyon 744 bin 459 lira idari para cezası uygulama kararı alındı.

Geleneksel ve dijital mecralarda birçok sektörde yapılan incelemelerde; sağlık, sosyal medya etkileyicileri, gıda takviyeleri, indirimli satışlar gibi reklamlar ve uygulamalar ele alındı.

İndirimli satışlara ilişkin gerçekleştirilen denetimlerde ise dikkat çeken bir durum tespit edildi. Bir firmanın yaptığı kampanya ilanlarında sürekli indirim algısı oluşturmak amacıyla sezonlar arasında değişiklik yapılıyor ve tüketicilerde belirsizlik yaratıyor. Bu nedenle söz konusu reklamların durdurulmasına karar verildi.

Reklam Kurulu’nun aldığı kararlarla, tüketiciyi aldatıcı reklam ve faaliyetlere önemli bir ceza kesilmiş oldu. Tüketicilerin doğru ve şeffaf bilgilendirilmesi için yapılan denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Bu kararlarla birlikte, tüketici haklarının korunması ve haksız ticari uygulamaların önlenmesi yolunda önemli adımlar atılmış oldu. Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin haklarını korumak ve adil ticaret ortamını sağlamak için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu