EKONOMİ

Togg’un yerli otomobili Fransa’da konuşulmaya başlandı.

Türkiye’nin Otomotiv Sektöründe Dev Adım: Togg!

Fransa’nın ünlü haber ajansı AFP, Türkiye’nin gururu Togg’u kaleme aldı ve Fransız basını da bu büyük habere geniş yer verdi. Togg, Gemlik’teki üretim tesislerinde yüzlerce elektrikli otomobil üretiyor. Dakikada 20 araç üreten fabrika, teknolojiyle buluşuyor. Türkiye, Togg sayesinde İtalya ve İspanya pazarlarını geride bırakıyor.

Togg ile Türkiye Otomotiv Sektöründe Devrim!

2018’de dört Türk şirketi ve ticaret odası işbirliğiyle kurulan Togg, elektrikli araç endüstrisine yön veriyor. TAYSAD Başkanı Albert Saydam’a göre, Togg’un getirdiği yenilikler Türkiye’yi küresel elektrikli araç pazarında önemli bir oyuncu haline getiriyor.

Togg T10X Pazarı Sallıyor!

2023 hedefiyle Türkiye’deki elektrikli otomobil pazarının üçte birini oluşturan Togg T10X, Almanya ve Fransa yollarında boy gösterecek. Bir Togg üretim müdürü, geçen yıl 20 bin araç üreterek Tesla’yı geride bıraktıklarını söylüyor. Fabrikanın yüksek eğitimli kadın çalışanlarıyla gurur duyuluyor.

Türk Otomotiv Sektörü Avrupa’da Parlıyor!

Marmara bölgesi, Türkiye’nin otomotiv merkezi haline geldi. Uzmanlara göre, Türkiye’nin otomotiv sektörü büyük bir ivme kazanarak Batı Avrupa’ya ihracat yapıyor. TAYSAD Başkanı, sektörün 230 binden fazla kişiye istihdam sağladığını belirtiyor. Otomobil sektörünün yüzde 70’i Türkiye’den Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Bu heyecan verici gelişmelere rağmen, Avrupa Merkez Bankası’ndan gelen enflasyon ve faiz açıklamaları ise şaşırtıcı oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu