EKONOMİ

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından altın, euro, dolar ve borsa nasıl tepki verdi?

Faiz Kararı Dolar ve Euro Kurlarını Nasıl Etkiledi?

Faiz kararının açıklanmasının ardından dolar ve euro kurlarında dalgalanmalar gözlendi. Dolar/TL kuru, Merkez Bankası’nın faiz kararına piyasanın ilk tepkisi olarak yukarı yönlü hareketlendi. Euro/TL kuru ise dolara paralel olarak yükseliş gösterdi. Piyasa uzmanları, döviz kurlarındaki bu hareketliliğin kısa vadeli olabileceğini ve Merkez Bankası’nın açıklamalarının ardından daha net bir yön belirlenebileceğini belirtiyor.

Altın Piyasası ve Faiz Kararı

Altın piyasası da faiz kararıyla sallandı. Faizlerin sabit tutulması veya artırılması durumunda altın fiyatlarında düşüş beklentisi oluşurken, faiz indirimi durumunda ise altın fiyatlarının yükseleceği öngörülüyordu. Kararın açıklanmasının ardından altın ons fiyatında anlık dalgalanmalar yaşandı. Yatırımcılar, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceğini merakla takip ediyor.

Borsa İstanbul ve Faiz Kararı

Borsa İstanbul (BIST) endeksi, faiz kararı sonrası ilk tepkisinde dalgalı bir seyir izledi. Faiz kararı öncesinde yükseliş eğiliminde olan endeks, kararın açıklanmasıyla birlikte karışık sinyaller verdi. Borsa uzmanları, Merkez Bankası’nın faiz kararının yatırımcı beklentilerini karşılaması durumunda endeksin toparlanabileceğini, aksi durumda ise satış baskısının artabileceğini belirtiyor.

Dolar ve Euro Güncel Durum

Şu saatlerde serbest piyasada dolar 32,1948’den alıcı bulurken euro ise 35 liranın hemen üstüne çıkarak 35,0017’den satılıyor. İstanbul serbest piyasada dolar 32,1990 liradan, euro 34,8570 liradan güne başladı. Dün doların satış fiyatı 32,1960 lira, euronun satış fiyatı ise 34,9130 lira olmuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu