EKONOMİ

Merkez Bankası’nın Faiz Kararı Yaklaşıyor: Gözler Karar Anında!

Yılın 5. Merkez Bankası Faiz Kararı Belirleniyor

Faiz Oranları Nisan Ayında Sabit Tutuldu

Mayıs 2024 Faiz Kararı Beklentileri Ortaya Çıktı

Yarın gerçekleştirilecek olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı, faiz kararını belirleyecek. Nisan ayında faiz oranlarının yüzde 50 seviyesinde sabit bırakılmasının ardından, gözler şimdi Mayıs 2024 faiz kararına çevrildi. Ekonomistlerin katıldığı anket sonuçları da merakla bekleniyor.

Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan yönetiminde 23 Mayıs 2024’te toplanacak. Merkez Bankası faiz kararı ise toplantıdan hemen sonra, saat 14.00’te açıklanacak.

Nisan Ayı Faiz Kararı Nasıl Oldu?

Nisan ayında gerçekleştirilen toplantıda Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50 seviyesinde tutma kararı aldı.

Merkez Bankası Faiz Kararı Beklentileri

Ankete katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB’nin politika faizini bu ay da yüzde 50 seviyesinde sabit bırakmasını bekliyor. Ortalama beklenti yıl sonu için politika faizinin yüzde 45 olacağı yönünde hesaplandı. Ankete katılan ekonomistlerden bazıları ise farklı senaryoları öngörerek farklı oranlar üzerinde durdu.

Önceki ay yapılan PPK toplantısında da politika faizi yüzde 50 olarak sabit bırakılmıştı. Aynı şekilde, Reuters anketine katılan 16 ekonomist de bu ay faiz oranlarının değişmeyeceği tahmininde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu