EKONOMİ

Merkez Bankası’nda Gözler! Faiz Kararı Yarın 14.00’te Açıklanacak

Gözler Merkez Bankasına Çevrildi: Faiz Kararı Yaklaşıyor

Geçtiğimiz ay sabit bıraktığı politika faizi ile dikkatleri üzerine çeken Merkez Bankası, şimdi bir kez daha kararını açıklamaya hazırlanıyor.

Mayıs ayı toplantısına ilişkin beklentiler de netleşmeye başladı. Ekonomistlerin genel kanaati, Merkez Bankasının faizde bir değişiklik yapmayarak yüzde 50 seviyesinde sabit tutacağı yönünde.

Karar metninde belirtilen nedenler arasında krediler ve iç talep üzerindeki etkilerin yakından izlenmesi ve enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı bir duruşun sürdürülmesi yer alıyor.

Merkez Bankası’nın enflasyonda belirgin bir bozulma öngörmesi halinde ise para politikasında sıkılaştırma adımları atabileceğinin altı çizildi.

Ayrıca, politika kararlarının reel sektör ve enflasyon beklentileri üzerindeki olumlu etkileriyle enflasyonun ana eğiliminde düşüşü destekleyeceği vurgusu yapıldı.

Merkez Bankası’nın kararlı duruşu, yurt içi talebin dengelenmesi, Türk lirasının reel değer kazanması ve enflasyon beklentilerinin iyileşmesi yoluyla dezenflasyonun 2024’ün ikinci yarısında sağlanacağına işaret ediyor.

Tüm bu gelişmeler ışığında, Merkez Bankası’nın faiz kararı; altın, dolar ve borsa gibi piyasalarda nasıl bir etki yaratacak, yakından takip edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu