EKONOMİ

KOOP-DES Projelerine Ticaret Bakanlığı’ndan 20,6 Milyon Lira Destek!

Bakanlık, KOOP-DES Programı Kapsamında Kadın Kooperatiflerine 97 Projeye Destek Sağlayacak

Bu yılın ilk çağrı döneminde gerçekleşen başvurular sonucunda, Kadın Kooperatifleri Destekleme (KOOP-DES) Programı kapsamında 40 farklı ilde faaliyet gösteren 89 kooperatifin toplamda 97 projesine destek sağlanacağı açıklandı.

Hibe desteği kapsamında, kadınların çoğunlukta olduğu kooperatiflerin makine ekipman alımı ve nitelikli personel istihdamını hedefleyen projeleri değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda, desteklenmeye değer görülen projelerin toplam tutarının 26 milyon 642 bin 147 lira olduğu belirtildi.

Bakanlık tarafından onaylanan destek tutarı ise 20 milyon 585 bin 53 lira olarak açıklandı. Bu destek miktarıyla, kadın emeğini değerlendirmeyi amaçlayan kooperatiflerin kapasitelerinin artırılması ve istihdam olanaklarının genişletilmesi hedefleniyor.

Projelerin içeriği, üretim ve istihdam potansiyeli, sektördeki konumu ve bulunduğu il gibi çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen hibe desteği, KOOP-DES Programı’nın etkili bir şekilde uygulanmasına katkı sağlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu