EKONOMİ

Fed’in bu yıl faiz indirimi yapması bekleniyor mu?

Solomon’dan Beklenmeyen Açıklamalar: “Ben Hala Sıfır Faiz İndirimi Noktasındayım!”

Solomon, Boston College’da düzenlenen bir etkinlikte, Fed’in bu yıl en az bir faiz indirimine gideceği yönündeki piyasa beklentileriyle ters düşen çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 150 üst düzey şirket yöneticisi ve Boston College öğrencisinden oluşan bir dinleyici kitlesine seslenen Solomon, “Ben hala sıfır faiz indirimi noktasındayım. Bence daha yüksek enflasyona hazırız” ifadeleriyle dikkatleri üzerine çekti.

ABD ekonomisinin temelde güçlü olduğuna inandığını vurgulayan Solomon, tüm Amerikalıların büyümeyi veya enflasyonun etkisini aynı şekilde yaşamadığını da dile getirdi. Enflasyonun sadece nominal değil, kümülatif olduğunu belirten Solomon, yakın zamanda bir market zincirinin CEO’su ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak, müşterilerin artan fiyatlar karşısında alışverişlerini azalttığını gözlemlediğini aktardı.

Solomon’un bu çıkışı, finans dünyasında şaşkınlık ve tartışmalara yol açarken, Fed’in faiz politikaları ve ekonomik beklentiler üzerine yeni soru işaretleri doğurdu.

Reklam Kurulu’ndan, tüketiciyi aldatıcı reklamlara 108 milyon lira ceza kesilmesi ise ayrı bir gelişme olarak dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu