EKONOMİ

Fed Başkanı Waller’den Enflasyonla İlgili Son Açıklama

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Waller’den Enflasyon Açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Waller, Nisan ayı tüketici fiyatlarındaki yavaşlamanın, fiyat baskılarının artmadığına dair olumlu bir işaret olduğunu belirtti. Waller, enflasyonun temel göstergesindeki ilk yavaşlamanın altı aydan beri gerçekleştiğini vurgulayarak, perakende satışlardaki yumuşaklık ve işgücü piyasasındaki yavaşlama işaretlerine dikkat çekti.

En son TÜFE verilerinin enflasyonun kontrol altında olduğuna işaret ettiğini dile getiren Waller, harcama ve işgücü piyasasına ilişkin verilerin para politikasının enflasyonu aşağı yönlü baskı altına almak için uygun olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Waller, fiyatlarla ilgili son verilerin merkez bankasının yüzde 2’lik enflasyon hedefine doğru sadece ılımlı bir ilerleme kaydettiğine değindi. Eğer hala bir profesör olsaydım ve bu enflasyon raporu için bir not vermem gerekecek olsaydı, bu C+ olurdu diyen Waller, işgücü piyasasında belirgin bir zayıflama olmadığı takdirde, para politikasının gevşetilmesi için birkaç ay daha olumlu enflasyon verilerine ihtiyaç duyacaklarını belirtti.

Mart ayında Euro Bölgesi’ndeki inşaat üretimi artış gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu