EKONOMİ

Emeklilere Özel Kamu Tesislerinde İndirim Fırsatı!

Emeklilere Kamu Sosyal Tesislerinde Yüzde 15 İndirim Müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik müjdeli haberleri Resmi Gazete’de duyurdu. Geçen hafta sağlıktan seyahate, haberleşmeden ulaştırmaya kadar bir dizi destek duyuran Bakan Işıkhan, şimdi de emeklilere kamuya ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirim imkanı sunuyor.

Yürürlüğe giren yeni düzenleme, kamu misafirhaneleri, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve konukevlerinde indirim fırsatı sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu’na göre gelir ve aylık ödemesi alan emekliler bu avantajdan yararlanabilecekler.

Bu düzenlemenin yanı sıra emeklilere yönelik destekler artarak devam edecek. Önümüzdeki dönemde Kredi Yurtlar Kurumu yurtları, yaz aylarında bir aylık ücretsiz konaklama imkanı sunacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sosyal tesisleri de emeklilere ücretsiz olacak.

PTTCell’den özel bir emekli paketi, PTT Kargo’dan indirimler, ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim ve Troy ile emekli kartlarıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market alışverişlerinde indirimler de emeklileri bekliyor.

Tüm bu avantajlar, emeklilere.gov.tr adresinden duyurulacak. 2024 yılına kadar devam edecek bu indirimlerle emeklilerin hayatı biraz daha kolaylaşacak. Heyecanla beklenen yeni fırsatlar için takipte kalın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu