2024’ün Ilk Ay Tutulması Tarihi Belli Oldu! Türkiye’den Görülecek mi?
2024’ün İlk Ay Tutulması ve Önemi
2024’ün ilk Ay tutulması, yılın ilerleyen günlerinde gerçekleşecek. Ay tutulması, Dünya’nın Güneş ile Ay arasına girerek Ay’ın bir kısmının veya tamamının gölgede kalmasına neden olduğu bir astronomik olaydır.
Ay tutulmaları sadece dolunay sırasında gerçekleşebilir ve yıl içinde birden fazla kez olabilir. Tam, parçalı ve yarı gölge tutulmaları olmak üzere üç tür ay tutulması vardır.
2024 yılında gerçekleşecek Ay tutulmaları şunlardır: 25 Mart 2024’te Türkiye saati ile 10.00’da Terazi Burcu’nda ve 18 Eylül 2024’te Türkiye saati ile 5.34’te Balık Burcu’nda olacak. Bu tutulmalar, gökyüzünde etkileyici manzaralar sunacak ve astrolojik açıdan önem taşıyacak.
2024 Ay tutulması 25 Mart’ta, 20 Mart Bahar Ekinoksu (gündüz-gece eşitliği) sonrasındaki Solucan Ay esnasında yarı gölgeli tutulma şeklinde yaşanacak. Yani Dünyanın yarı gölgesi Ayın üzerine düşecek ve Ayın parlaklığında belli belirsiz bir azalma olacak. Tutulma Avrupa ve Afrikanın batısı, Kuzey ve Güney Amerika ile Asyanın ve Avustralyanın doğusundan izlenebilecek.
18 Eylüldeki tutulmaysa parçalı tutulma olacak. SOLUCAN AY NE DEMEK?
Solucan Ay ifadesi, genellikle Nisan ayında görülen dolunay için kullanılır. Bu terim, Nisan ayında karın erimesiyle birlikte toprağın yumuşaması ve solucanların yüzeye çıkmasıyla ilişkilendirilir. Bu dönemde doğada bir canlanma ve yenilenme süreci başlar.
Dolunayın bu adı alması, yerel gözlemlere ve geleneksel takvimlere dayanır. Yıllık Burç Yorumları – 2024’te Hangi Burçları Neler Bekliyor?