EKONOMİ

Nvidia Hisse Senetleri Tarihi Zirveye Ulaştı!

Wall Street’te Nvidia Corp. Hisse Senetlerinin Rekor Kırması Yapay Zeka Çılgınlığını Tetikledi

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia Corp.’un hisseleri tarihi bin dolar sınırını aşarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Yapay zeka alanında öncü konumda olan şirketin hisselerinde görülen yüzde 8’lik artış, yapay zeka teknolojisinin kazançlarını artıracağı umutlarını perçinledi.

Özellikle yapay zeka devriminin merkezinde bulunan Nvidia Corp., piyasadaki değerini 170 milyar doların üzerine taşıyarak yatırımcılarını sevindirdi. Aynı dönemde S&P 500 endeksi 25’inci rekorunu kırmaya hazırlanırken Nasdaq 100’de de yüzde 1’lik bir artış yaşandı. S&P 500 endeksi 5.330 seviyesine yükselerek Mayıs ayındaki yükseliş trendini sürdürdü.

Nvidia, hisse sahipliğini daha erişilebilir hale getirmek amacıyla hisse bölünmesine gitme kararı aldı. CEO Jensen Huang, şirketin finansal performansı hakkında yaptığı açıklamada, trilyon dolarlık geleneksel veri merkezlerini hızlandırılmış bilişime ve yapay zeka üretimine kaydırmak için Nvidia’nın şirketler ve ülkelerle ortaklık kurduğunu belirtti.

Huang, yapay zekanın çeşitli sektörlere önemli verimlilik sağlayacağını vurgulayarak, “Yapay zeka, şirketlerin maliyet ve enerji açısından daha verimli olmalarına yardımcı olurken gelir fırsatlarını da artıracak.” ifadesini kullandı. Artan yapay zeka çip talebiyle birlikte Nvidia hisseleri yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 92 değer kazandı ve şirketin piyasa değeri 2,3 trilyon doları aştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu