GÜN ORTASI

Dünyanın en uzun boyuna sahip olan Sultan Kösen, kan bağışında bulunmanızı istiyor

Mardin Valiliği ve Türk Kızılay Kan Bağışı Merkezi İş Birliğiyle “Birbirimize Candan Bağlıyız” Sloganıyla Ulusal Kan Bağışı Kampanyası Başlatıldı

Artuklu 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda gerçekleştirilen kampanya, 6 kan alma ekibi, 6 doktor ve 18 uzmanın görev aldığı büyük bir organizasyonla hayata geçirildi. Guinness Rekorlar Kitabı’nda ‘Dünyanın en uzun boylu adamı’ ünvanına sahip Sultan Kösen’in de katıldığı kampanya, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde saat 10.00 ile 21.30 arasında devam edecek.

‘BİR DAMLA KAN İLE BİN DAMLA UMUT OLALIM’

Vali Tuncay Akkoyun, kampanyada 1047 ünite kan toplama hedeflerini belirterek, “Mardin Valiliği ve Mardin Kan Bağış Merkezi iş birliğinde başlattığımız kampanya ile büyük bir toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlıyoruz. Kan bağışı yaparak sadece sağlığımızı korumakla kalmayıp, aynı zamanda birçok insanın hayatına dokunma fırsatı bulacağız. Bu kampanya bir vatandaşlık görevidir ve her bir verilen kanın büyük bir değeri vardır” şeklinde konuştu.

“İlk 20 dakikada 42 ünite kan alındığı bilgisini aldık. 1 dakikada 2 vatandaşımız kan veriyor. Lütfen bir damla kan ile bin damla umut olalım. Bu kampanyaya, bu gönül seferberliğine destek olalım” şeklinde açıklamalarda bulunan Vali Akkoyun, tüm vatandaşları kampanyaya destek olmaya davet etti.

Mardinli Sultan Kösen de kan bağışı çağrısında bulunarak, “Hasta insanlarımıza bir can, bir umut olalım. Herkes kan bağışında bulunsun” dedi. Kampanya, vatandaşların yoğun ilgisiyle desteklenirken, hedeflenen ünite sayısına ulaşılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu