GÜNDEM

Yakup’un düğünü unutulmaz bir kutlama olacak!

İzmir’de İşten Çıkarılan İşçilerden Oturma Eylemi

Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve gelmesinin ardından Tunç Soyer tarafından işe alınan 71 işçinin işine son verilmesiyle başlayan olaylar, şehirde büyük bir infiale sebep oldu.

İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri, protesto etmek amacıyla Cemil Tugay’ın makamının bulunduğu Kemeraltı’ndaki Egemenlik Evi önünde oturma eylemi başlattı. Yağmura rağmen direnişlerini sürdüren işçiler, Tugay’a işe iade taleplerini yineliyor.

İşten çıkarılan işçiler arasında bulunan Yakup Yıldırım, devam eden eylemin ikinci gününde şu açıklamayı yaptı: “Bugün eylemimizin ikinci günü… 1 Nisan’dan itibaren işe başladık ve 40 günlük bir çalışmamız oldu. 40 günün sonunda işimize son verildi. Personel fazlalığı gerekçe gösterildi. Biz bunu kabul etmiyoruz.”

Yıldırım, 15 gün sonra düğünü olduğunu ve yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle eşinden ayrılma noktasına geldiğini ifade ederek, “Mağduruz, Cemil Başkan’ın sesimizi duymasını istiyoruz. Kendisini düğünüme davet ediyorum. Kendisinden düğün hediyesi olarak işimizi geri istiyoruz” dedi.

Bir diğer işçi Ercan Karasu ise, “Seçim sürecinde yaşananların mağduruyuz. İşimize geri dönebilmek umuduyla buradayız.” diyerek taleplerini dile getirdi. Karasu, fazlalık personel olduklarını kabul etmediklerini ve yaşadıkları süreci başkanın gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

İşçiler, işlerini geri alabilmek adına direnişlerini sürdüreceğini ve başkanlarının kendilerini dinlemesini umut ettiklerini belirtiyorlar. Olaylar, İzmir’de sosyal medyada da geniş yankı buluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu