GÜNDEM

Şehit Savcının Katil Zanlıları Ele Geçirildi, Etkisiz Hale Getirilen Teröristlerin Kimlikleri Ortaya Çıktı

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu Başkanlığında İl Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun başkanlığında İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nuh Köroğlu ve İl Emniyet Müdürü Hakan Duman’ın da katılımıyla Tunceli’de kapsamlı bir güvenlik toplantısı düzenlendi. Toplantı, Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşti ve basın mensuplarıyla bilgi paylaşımı yapılırken, kentte yürütülen terörle mücadele, asayiş, güvenlik, uyuşturucuyla mücadele, göçmen kaçakçılığı ve siber suçlarla ilgili yapılan çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Vali Tekbıyıkoğlu’nun açıklamalarına göre, 19 Ekim 2023 tarihinde ölü ele geçirilen 3 PKK’lı teröristten birinin kimliği DNA testi sonucu belirlendi. ‘Edesa Saadet’ kod adlı Hatice Yılmaz’ın, 2012 yılında Ovacık’ta şehit edilen Savcı Murat Uzun’un faillerinden biri olduğu tespit edildi.

Vali Tekbıyıkoğlu, bu önemli gelişmeyi paylaşarak, şehit Savcı Murat Uzun’un kanının yerde kalmadığını vurguladı. Ovacık ilçesi Doludibek köyü kırsalında gerçekleştirilen operasyonda teröristlerin etkisiz hale getirildiğini belirten Vali, “Şehitlerimizin ruhu tekrar şad olsun” diyerek operasyonun başarısını ve şehitlerin hatırasının yaşatılmasını önemsediğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu