MANŞETLER

Sokak Hayvanları İçin Gözler Sevimli Düzenlemeler Yapıyor

TBMM’de Sokak Hayvanları Sorunu Gündemde!

Gündemi uzunca bir süredir meşgul eden; can kayıplarına ve yaralanmalara neden olan sokak hayvanları sorunu artık TBMM’de! Konuya ilişkin nitelikli çalışma yapan akademisyen ve ilgili STK’lardan görüş alınarak, teklife nihai hali verilecek. AK Parti grubunun imzasıyla 10 gün içinde Meclis Başkanlığı’na sunulacak teklifin ilgili komisyonlar ve genel kurulda oylanmasının ardından yasalaşması bekleniyor.

Düzenlemeyle bakanlık, belediye ve ilgili kurumların yetkileri yeniden belirlenecek. Belediyeler başıboş köpekleri toplayarak barınaklara alacak, bakım ve aşı işlemleri yapacak ve ilanla sahiplendirme yoluna gidecek. 1 ay içinde sahiplendirilemeyen köpekler değerlendirilecek ve karar verilecek. Uyutma yöntemi en son çare olarak tercih edilecek.

Neden uyutma yöntemine başvurulacak diye soracak olursanız, Türkiye’de 3 ila 5 milyon sahipsiz sokak köpeği olduğu ve kısırlaştırma politikasının sürdürülebilir olması için 1 yılda yüzde 70’inin kısırlaştırılması gerektiği belirlendi. Ancak Türkiye’nin kısırlaştırma kapasitesi yüzde 15 ile sınırlı. Dünya genelinde ise bu oran yüzde 30. Bu veriler ışığında uyutma formülü gündeme geldi.

Fotoğraflar: İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu