MANŞETLER

Bakan Uraloğlu, Ukrayna’nın Yeniden Yapılanması Toplantısında Bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Ukrayna İçin Yeniden İnşa Çalışmaları Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Almanya’nın Leipzig kentinde gerçekleşen Uluslararası Ulaştırma Forumu’nda (ITF) Türkiye’yi temsil etti.

Bakan Uraloğlu, ITF’de alternatif ulaşım sistemlerinin ele alındığını ve hava, kara ve deniz yolu taşımacılığının önemine vurgu yaptı.

Alternatif ulaşım koridorları ve projelerin geliştirilmesi konularında yapılan görüşmelerde, Süeş Kanalı’nda yaşanan olaylar ve Husilerin Kızıldeniz’deki saldırıları da ele alındı.

Ayrıca, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki önemli projelerinden biri olan Kalkınma Yolu Projesi’nin ilgi odağı olduğunu belirten Uraloğlu, projenin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Ukrayna’daki yeniden imar çalışmaları için Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerle yapılan görüşmelere değinerek, Türk şirketlerinin bu projeleri finanse etmek adına kaynak bulma çabalarının devam ettiğini söyledi.

Türkiye’nin küresel ticaretteki konumunu güçlendirmek adına çalışmaların devam ettiğini dile getiren Uraloğlu, Zengezur Koridoru’nun Türk dünyasına daha rahat ulaşım imkanı sağlayacağına dikkat çekti.

Bakan Uraloğlu ayrıca, Türkiye’nin kazanımlarını koruma ve geliştirme çabalarının sürdüğünü vurgulayarak, uluslararası alanda yapılan işbirliklerine de değindi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu