GÜNDEM

Akıncı İHA enkaz tespiti sonrası Milli Savunma Bakanlığı’ndan flaş açıklama geldi: “Gurur duyulması gereken 3 detay…”

Son Dakika! MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Aktürk: Terörle Mücadelede Başarılı Çalışmalar Devam Ediyor

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Aktürk, terörle mücadelenin kesintisiz ve kararlı bir şekilde sürdüğünü belirterek; Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 48 olduğunu açıkladı. Böylelikle, 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1.048’e ulaştığını belirtti.

Aktürk’ün ifadelerine göre, birçok ülke tarafından örnek alınan güvenlik sistemi ile korunan hudutlarımızda son bir haftada yaşananlar şu şekilde özetlendi:

  • Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 364 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 10’u terör örgütü mensubu.
  • 1.390 şahıs hududu geçemeden engellendi.
  • Bu yıl başından beri yakalananların sayısı 4.345’e yükseldi.
  • Geçiş engellenen kişi sayısı 55.507 olarak açıklandı.

Bakanlık yetkilisi Aktürk, Filistin halkına yönelik İsrail tarafından yapılan saldırılara da değinerek, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Ayrıca, Türkiye’nin Filistin Devleti’ni tanıma kararlarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Toplantıda TSK personelinin insan kaçakçılığıyla ilgili iddialar da gündeme geldi. Aktürk’ün açıklamasına göre, söz konusu olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmekte olup, olaya karışan kişiler tutuklanmış ve gerekli disiplin önlemleri alınmıştır.

Ayrıca, İran Cumhurbaşkanı’nın düşen helikopterini arama faaliyetleri konusunda Türkiye’nin sağladığı destek ve koordinasyon övgüyle belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teknolojik kabiliyetlerinden bahsedildi ve gurur verici bir şekilde vurgulandı.

Son olarak, Resmi Gazete’de yayımlanan Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği hakkında da bilgi verildi. Yönetmeliğin Türkiye’nin mevcut hukuki durumuna uygun bir şekilde yeniden düzenlendiği belirtildi.

Detaylar için takipte kalın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu