EKONOMİ

Bank of America, Türk Lirası için yeni bir öneri sunuyor.

Mikhail Liluashvili ve David Hauner’in Analizine Göre Türk Lirasının Geleceği

BofA analistlerinin yayımladığı rapora göre, pozitif cari denge mevsimselliği ve sıkı parasal koşullar, Türk lirasının carry trade getirisini önümüzdeki birkaç ay destekleyecek.

Türk lirasında forward işlemleri üzerinden uzun pozisyon aldıklarını belirten analistler, düşük carry ve yabancı sahipliği tahviller için olumlu fakat piyasanın daha güvercin bir para politikası benimseyebileceği konusunda uyarıda bulundular.

Raporda, turizm gelirlerinin desteklediği ödemeler dengesinin Türk lirası pozisyonlar için destekleyici olduğu vurgulanırken, Dolar/TL tahmininin forwardların ima ettiği seviyeden daha düşük olduğu belirtildi.

Gelişmekte olan piyasalarda Türk lirasının en yüksek carry-oynaklık oranına sahip olduğu açıklanırken, bazı büyük piyasalara kıyasla görece yüksek bir durumda olduğu belirtildi.

Dolar/TL’nin sabit kalması durumunda, Türk lirasının 3 aylık forwardlar üzerinden %9,4’e varan getiri sunabileceği ifade edilirken; pozisyonların yoğunlaşmasının küresel bir şok durumunda sıkışma riski yaratabileceği de raporda yer aldı.

Öte yandan, IBAN ile ödeme talep eden işletmelere yönelik kötü haber; bakanlık teşvik açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu