GÜN ORTASI

Sendika, işten çıkarılan işçilerin durumunu ele almak üzere Genel Merkez yöneticileriyle Tugay arasında bir görüşme planlıyor.

İşten Çıkarılan İZDOĞA ve İZENERJİ İşçileri Egemenlik Evi Önünde Oturma Eylemi Başlattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Tunç Soyer döneminde işe alındıktan sonra ‘personel fazlalığı’ gerekçesiyle işten çıkarılan İZDOĞA ve İZENERJİ işçileri, başkanlık makamının bulunduğu Egemenlik Evi’nin önünde oturma eylemi başlattı. İşçilerin eylemi devam ederken İZENERJİ işçilerinin üyesi olduğu Genel-İş Sendikası, atılan üyelerinin geri alınması talebiyle harekete geçti. Sendika genel merkez düzeyinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan randevu talep etti.

Çözümü İlk Masada Arayacağız

İşten çıkarmalarla ilgili konuşan Genel İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, çözümü ilk olarak masada arayacaklarını belirtti. Genel İş Genel Merkez Yöneticisi ve Toplu Sözleşme Daire Başkanı Faruk Saral’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan randevu talebinde bulunduğunu ifade eden Gül: ‘Birkaç güne kadar randevuya geri dönüş yaparlar. Sonuçta burada bir sorun var ve bu sorunun çözümünü de ilk olarak masada arayacağız. Eminim ki Cemil Başkan yoğundur ama bize de bir vakit ayırması gerekiyor. Kısa bir süre içerisinde görüşme olacağını umut ediyorum.’

Sıra Bana Gelecek Korkusu Var

İşten atılan işçilerin haklı bir mücadele verdiğini dile getiren Başkan Gül, ‘Yaşanan sorunun faturası işçilere-emekçilere kesilmemeli. İşveren yasal olarak kendi haklarını kullanmış olabilir ama doğru bir yöntem değil. Bu arkadaşlar kıdem tazminatlarını geride bırakmış ve kendilerine yeni bir yol haritası belirlemiş. Birçok işçi arkadaşımız da umutsuz, acaba sıra bana ne zaman gelecek korkusu yaşıyor. Bu korkunun ortadan kaldırılmasını ve işçilere huzurlu bir çalışma ortamı verilmesini istiyoruz. Biz ilk günden beri işten çıkarılan işçilerle iletişim halindeyiz. Bizler de sendika olarak arada köprü vazifesi görüp, sonuna kadar yanlarında olacağız. Görüşmeden çıkan sonuca göre de direnişte olan arkadaşlarımız bundan sonraki yol haritasını belirleyecek’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu