TEKNOLOJİ

Epic Games, Türkiye’deki oyuncuları üzen bir karara imza attı

Epic Games Store, Dragon Age: Inquisition Oyununu Ücretsiz Yaptı Ama Türkiye’deki Oyuncular Ücretsiz Alamıyor!

Epic Games Store, her hafta birkaç oyunu ücretsiz olarak sunarken bu hafta dikkat çekici bir hamle yaptı. Ancak Türkiye’deki oyuncular bu fırsattan yararlanamıyor.

Epic Games Store’un bu haftaki ücretsiz oyunu Dragon Age: Inquisition oldu. Normalde oldukça yüksek bir fiyata satılan bu oyun, ücretsiz olarak sunulacağı haberini duyan oyuncular sevinçle karşıladı. Ancak maalesef Türkiye’deki oyuncular, bu oyunu ücretsiz olarak alamıyor.

1300 TL’lik bu oyunun ücretsiz olmasıyla heyecanlanan oyunseverler, Epic Games’e giriş yaparak almaya çalıştıklarında “bu oyun şu anda bölgenizde oynanamıyor” mesajıyla karşılaştılar. Bu durumun sebebi ise Epic ve EA Games’in Dragon Age: Inquisition oyununu Türkiye’de satışa sunmaması. Şaşırtıcı bir şekilde, aynı oyun Steam’de satışta bulunuyor.

Oyunda LGBTİ+ karakterler ve içerikler yer aldığı için Epic Games Store’un Türkiye’de oyunu satışa çıkarmadığı düşünülüyor. Bu durumda ise Türkiye’deki oyuncular, oyunu ücretsiz olarak alma şansını kaçırıyor. VPN bile kullansanız, Türkiye’yi bölge olarak seçerseniz yine aynı uyarıyla karşılaşıyorsunuz.

Bu durumda oyunseverlerin yapabileceği tek şey, farklı bir ülkeyi bölge olarak seçerek yeni bir hesap açmak ve VPN ile tarayıcıdan Epic Games’e girip oyunu almak. Ancak bu durumda oyunu ana hesabınızda oynayamayacaksınız. Günün sonunda, bu durumun bedelini oyunseverler ödüyor. Epic Games’in bu tür otosansüre gitmesi, işgüzarlıktan başka bir şey değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu