TÜRKİYE

Sosyal medyada terapi yaparak ürün satan diplomasız fenomenlerle ilgili dikkat çekici bir durum ortaya çıktı!

Yağlar, Kremler, Bitkisel Çözümler: Fenomenlerin Sağlık Konusundaki Etkisi

Günümüzde insanlar artık doktora başvurmak yerine sosyal medya fenomenlerinden sağlık tavsiyeleri almayı tercih ediyor. Sosyal medyada yayılan sağlık içerikli videoların sayısı her geçen gün artarken, insanlar sağlık sorunlarını kendileri çözmeye çalışıyor. Bu durumu Doç. Dr. Abdullah Sakin şu şekilde açıklıyor: “İnsanlar, kendileri tedavi edebilecekleri umuduyla veya vücut direncini artırmak amacıyla sosyal medyadan çeşitli bitkisel çözümlere başvurabiliyorlar.”

Uzmanlara göre, fenomenlerin alternatif tıp adı altında ürettikleri krem ve yağların insan sağlığını tehdit ettiği belirtiliyor. Doç. Dr. Erol Arslan, “Bu ürünleri pazarlayanlar, doğal ve bitkisel olduklarını iddia ederek zararsız olduklarını söylüyorlar. Ancak bilim, her bitkisel ürünün faydalı olmayabileceğini ve hatta zararlı olabileceğini gösteriyor.” diyor.

Bilinçsiz kullanılan krem ve yağların ciddi hastalıkların tedavisini zorlaştırdığına dikkat çeken Doç. Dr. Abdullah Sakin, “İşin uzmanları tarafından verilmeyen tedaviler, ilaç etkileşimlerine neden olabilir ve hastanın aldığı tedavi etkisiz kalabilir.” uyarısında bulunuyor.

Sosyal medyada fenomenlerin toplu terapi seansları düzenlediğine dikkat çeken Uzman Psikolog Şeyma Dolar, “Tıbbi alanda en önemli konu zarar vermemektir. Bu nedenle terapist olmak için gerekli eğitimleri almadan insanları tedavi etmeye çalışmak ya da maddi çıkar için insanları yönlendirmek çok tehlikelidir.” diyor.

Uzmanlar, fiziksel sağlığımızda olduğu gibi ruhsal sağlığımızda da kendimizi güvende hissetmek için diplomalara ve sertifikalara odaklanmamız gerektiğini vurguluyor. Şeyma Dolar, “Sosyal medyada diplomanın, sertifikaların ve aldığımız eğitimlerin önemi, beğenilerimiz ve takipçi sayımızdan daha büyük olmalıdır.” diyerek insanları bilinçli davranmaya davet ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu