TEKNOLOJİ

iPhone 16 Modelleriyle İlgili Sızıntılar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Majin Bu, iPhone 16’yla Gündemde! Sızıntı Fotoğraflar Ortaya Çıktı

Twitter ya da yeni adıyla X kullanıcısı Majin Bu, son günlerde adını sıkça duyuruyor. Ünlü sızıntı kaynağı, siyah renkli iPhone 16’nın arka kısmını gösteren ve telefonun maketine ait olduğunu belirten bir fotoğraf paylaştı. Bu sızıntıyla Apple’ın arka kamerasında yapılan tasarım değişikliği yeniden doğrulanmış oldu. Yeni iPhone’larda arka kamera sensörlerinin çapraz değil, alt alta konumlandırıldığı ve kameraların “hap” şeklinde bir alanda bulunduğu ortaya çıktı. Flaş ise bu “hap” alanın dışında gözüküyor.

iPhone 16 ailesindeki diğer büyük değişiklikler arasında yakalama veya orijinal adıyla Capture düğmesi yer alıyor. Bu düğme, cihazın sağ tarafındaki güç düğmesinin altında bulunacak ve hızlı şekilde fotoğraf çekmeyi veya video kaydı almayı amaçlıyor. Düğme sayesinde sağa sola kaydırma yaparak yakınlaştırma, hafifçe basarak odaklama, biraz daha güçlü basarak da fotoğraf çekme işlevleri gerçekleştirilebilecek.

Öte yandan Pro modellerine odaklanan yeni iPhone’larla ilgili önemli detaylar da gün yüzüne çıktı. iPhone 16 Pro Max’in 6.9 inçlik, iPhone 15 Pro Max’in ise 6.7 inçlik bir ekrana sahip olacağı söyleniyor. iPhone 16 Pro’nun ise 6.3 inçlik ekranla geleceği iddia ediliyor. Yeni Pro modellerinde ekran boyutunun büyüdüğü daha önce de raporlanmıştı. Özellikle ekran analisti Ross Young’ın güvenilir kaynaklardan biri olarak belirttiği bilgilere göre, büyük ekranlar tetraprizma kameralar ve farklı bileşenler için yer açıyor.

iPhone 16 Pro’lar, iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameralarıyla dikkat çekecek. Apple’ın aslında iPhone 15 Pro’da da bu kameraları kullanmayı düşündüğü ancak yeterli alan bulunmadığı için vazgeçtiği belirtiliyor. iPhone tutkunlarını heyecanlandıran bu yeni detaylar, Apple’ın gelecek nesil telefonlarıyla neler sunacağı konusunda heyecanı artırıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu