EKONOMİ

Uzmanlar tarafından yanıtlanacak olan soru: Bayram öncesinde kırmızı et fiyatlarında düşüş bekleniyor mu?

Bayrama sayılı günler kala et piyasasında son durum ne?

Yılbaşından bu yana kuşbaşı et ve kıyma fiyatlarında görülen artış dikkat çekici düzeylere ulaştı. Fiyatlar 300 TL seviyelerinden 600 TLnin üzerine tırmandı. Ancak son iki haftada fiyat artışları durmuş durumda. Kurban Bayramı öncesi yaşanan sürekli fiyat artışları bu sene farklı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu yeni gelişmeleri değerlendiriyor.

Et fiyatlarındaki artışı önleyen 4 neden!

Kırmızı et baronları planladıkları yüzde 8-10 zamı gerçekleştiremedi. Beyaz et fiyatları ise hızla yükseldi. Et ve Süt Kurumu ithalatla piyasayı dengelemeye çalışıyor. Ancak denetimler ve soruşturmalar hızlandırılmalı. Lokantalara makul fiyatlarla et verilmesi önem arz ediyor.
Et fiyatlarındaki periyodik artışı durduran Et ve Süt Kurumu sorumlu firmaları incelemeli ve spekülatif tavrı olanları dışlamalıdır. Tüketici talebindeki düşüş de fiyat artışını frenlemiştir.

Market ve kasap fiyatlarında son durum!

Marketlerde tavuk fiyatları 108 TL civarında seyrederken, dana eti fiyatlarındaki fark dikkat çekiyor. Kasaplarda ise Et ve Süt Kurumu’nun küçük kasaplara et vermemesi fiyatların yükselmesine neden oluyor. Piyasadaki dengeler ve Kurban Bayramı öncesinde yaşanan kesimler fiyatları nasıl etkileyecek?

Bayram öncesi et fiyatlarında düşüş mü bekleniyor?

Kurban Bayramı yaklaşırken kırmızı et fiyatlarında düşüş umut ediliyor. Kırmızı etin perakende fiyatlarında indirimler bekleniyor. Ancak piyasadaki karmaşık yapı et fiyatlarındaki seyri belirsiz kılıyor. Peki, tüketiciler fiyat düşüşlerine ne kadar güvenmeli? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu