DÜNYA

İran, Cumhurbaşkanı Raisi’yi yolcu ediyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Cenaze Töreni Tahran’da Büyük İlgi Gördü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin vefatı, ülkenin başkenti Tahran’ı yasa boğdu. Binlerce insan, Reisi’yi sonsuzluğa uğurlamak için Tahran sokaklarına aktı. Cenaze törenleri, üç gün sürecek olan programın ikinci ayağı olan Tahran’da gerçekleşti. İran’ın ruhani lideri Hamaney, Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen törende Reisi için dua etti.

Tabutlar, omuzlarda taşınarak gözyaşları arasında bir araca yerleştirildi. Cenaze kortejinde İran bayraklarını sallayan kalabalık, Reisi’yi son yolculuğuna uğurlamak için bir aradaydı. Tahranlılar, Cumhurbaşkanlarına veda ederken ağıtlar yaktı ve gözyaşları döktü.

Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı. Yılmaz, hayatını kaybedenlere saygı duruşunda bulunarak taziye merasimine eşlik etti. Birçok ülke lideri de cenaze töreninde hazır bulundu. Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Irak Başbakanı El-Sudani, Hamas lideri İsmail Haniye, Azerbaycan Başbakanı Ali Esedov, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan gibi isimler de Reisi’nin cenazesine iştirak etti.

İbrahim Reisi’nin son yolculuğu, İran’ın en kutsal kenti Meşhed’de düzenlenecek törenin ardından gerçekleşecek. Reisi’nin cenaze namazını Hamaney’in kıldırması, törene ayrı bir anlam kattı. Ülke, Reisi’yi sonsuzluğa uğurlarken bir kez daha birlik ve beraberlik içinde olduğunu gösterdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu