GÜNDEM

İran’da Uyuşturucu Baronlarının Köstebeği Olarak Bilinen Hesaplaşma Cinayetlerinin Kilit İsmi Yakalandı

Uyuşturucu Baroları Hesaplaşması: Tolga Hakan Ceyhan İran’da Yakalandı

2014 yılında Yunanistan’da Noor One gemisinde 2.1 ton eroin yakalanmasının ardından başlayan uyuşturucu baronları arasındaki ‘hesaplaşma’ cinayetlerinin kilit ismi olan Tolga Hakan Ceyhan, nihayet 9 Mayıs 2024 tarihinde İran’da yakalandı.

Tolga Hakan Ceyhan, İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 1 Haziran 2021 tarihli yakalama kararıyla ‘Kırmızı Bülten’ ile aranıyordu ve 3 yıldan fazla bir süredir kaçak olarak yaşıyordu.

Geçmişinde at seyisliği ve köstebeklik gibi farklı işlerde bulunan Ceyhan’ın adı, ilk kez 2014 yılında Büyükçekmece’de gerçekleşen İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Zindaşti ve Devrim Öztunç’un öldürüldüğü olayla duyuldu. Ancak bir gizli tanığın ifadesine rağmen Ceyhan, bu olaydan beraat etti.

Ceyhan’ın adı, sonrasında 2019 yılında Bağdat Caddesi’nde İlhan Ünğan’ın öldürülmesiyle de anıldı. İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile yaşadığı çekişmede Zindaşti’nin kızını öldürtmekle suçlandı ve başka olaylarla da ilişkilendirildi.

İran’da yakalanan Ceyhan için İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’ndan iadesi için gerekli işlemleri talep etti. İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi de Ceyhan’ın iadesi için Adalet Bakanlığı’na başvurdu ve süreç devam etmekte.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu