DÜNYA

İran’ın Lideri için Veda Zamanı: Cevdet Yılmaz ve Hakan Fidan, Tahran’daki Törene Katılmak Üzere Yola Çıkıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisin’in Cenaze Törenine Katılmak Üzere Tahran’a Gitti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisin’in cenaze töreni için Tahran’a hareket etti. Saat 11.40’ta uçağa binerek yola çıkan Yılmaz ve Fidan, Tahranda gerçekleşen törene katılmak üzere yola çıktılar.

İran’da 19 Mayıs’ta meydana gelen helikopter kazasında Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’ın da aralarında bulunduğu heyetin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

Kazada hayatını kaybedenler için Tahran’da İran Uluslararası Konferans Merkezi’nde düzenlenen merasimde taziyeler, Cumhurbaşkanlığı görevi geçici olarak kendisine tevdi edilen Birinci Yardımcı Muhammed Muhbir tarafından kabul ediliyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İranlı Mevkidaşı Galibaf’a Taziyeler Telefonla İletildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Galibaf’ı telefonla arayarak, helikopter kazasında hayatlarını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer devlet adamları için taziyelerini iletti.

Dün gerçekleşen görüşmede Kurtulmuş, TBMM adına, milletimiz adına dost ve kardeş İran halkına içten taziyelerini ilettiğini belirtti ve vefat edenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Detaylar için takipte kalın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu