EKONOMİ

Halkbank esnaf kredisi faiz oranları yükseldi, en son ne kadar? Halkbank’tan esnaf kredisi faiz oranları güncellendi!

Halkbank, Esnaf Kredi Faiz Oranlarını Güncelledi

Hazine destekli esnaf kredilerinin faiz oranlarında değişiklik yaşandı! Halkbank, esnaf ve sanatkarların kullandığı kredilerde faiz oranlarını artırdı ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bankadan yapılan açıklamada esnaf kredilerine uygulanacak faiz oranlarının, yasal olarak banka kaynak maliyetinin altında olmayacağı vurgulandı. Ayrıca, esnaf kredilerinin vadeleri boyunca sabit faizli olmadığı, bankanın kaynak maliyetine bağlı olarak değişken faizli olduğu belirtildi.

Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten banka, kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmek amacıyla açıklamalar yaptı. Esnaf kredilerinde faiz oranı güncellemesinin 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olduğu duyuruldu. Faiz oranı değişikliğinin geçmişe yönelik olarak uygulanmadığı ifade edildi.

Bankaların kaynak maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle esnaf kredilerinde faiz oranlarında güncelleme yapılması gerektiğini belirten Halkbank, bu doğrultuda faiz oranlarında değişiklik yapıldığını açıkladı. Esnafa yansıtılan yeni faiz oranları %17 ile %29 arasında değişirken, en düşük faiz oranı %17 olarak belirlendi. Faiz oranlarının gelecekteki kaynak maliyet azalışlarına bağlı olarak iyileştirileceği belirtildi.

Bankanın kuruluşundan bu yana esnafın yanında olduğu vurgulanan açıklamada, bugüne kadar 4,2 milyon esnafa 498 milyar TL, Ocak 2023 – Mayıs 2024 döneminde ise 545 bin esnafa 213 milyar TL esnaf kredisi kullandırıldığı bilgisi paylaşıldı. Banka, ilerleyen dönemlerde esnafı desteklemeye devam edeceğini ve kesintisiz hizmet sunacağını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu