EKONOMİ

Bakan Şimşek: Enflasyonu tek hanelere düşürme planımız olumlu yönde ilerliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Finansal Okuryazarlık Platformu Lansmanı’nda Konuştu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara’da düzenlenen Finansal Okuryazarlık Platformu Lansmanı’nda konuştu. Bakan Şimşek, finansal okuryazarlığın temel eğitimin parçası olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, Platform’un herkese açık ve ücretsiz bir alan olduğunu belirtti.

Bakan Şimşek, finansal okuryazarlık eğitimiyle ilgili Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında protokol ve müfredata konulması konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Enflasyonu tek haneye düşürme programının başarılı bir şekilde işlediğini vurgulayan Şimşek, “Enflasyonu tek haneye düşürdüğümüzde sermaye piyasaları daha güçlü hale gelecek. Aylık enflasyon oranları hedeflerimizle örtüşmeye başladı. Haziran ayından sonra enflasyonun hızlı şekilde düşeceğini ve bu yıl sonunda 30’lu rakamları göreceğimizi öngörüyoruz. Gelecek sene 10’lu rakamları, bir sonraki sene ise tek haneye inen enflasyon rakamlarını görmeyi bekliyoruz. Bu süreci hızla sürdürerek fiyat istikrarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Yerli otomobil TOGG Fransa’da gündem oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu