GÜN ORTASI

Ressam Kenan Işık’ın “Zamanın Ardında İstanbul-Roma” sergisi, Kalyon Kültür’de ziyarete açıldı.

Kalyon Kültür Sanat Yönetmeni Aslı Bora: “İstanbul’un Güncel ve Tarihi Dokusuna Yönelik Sergi”

Kalyon Kültür Sanat Yönetmeni Aslı Bora, Kenan Işık’ın “Kenan’ın kendi zihninden birleştirdiği zihinsel manzaralarla gerçek manzaraların kesişmesinden oluşan eserler. İki şehrin ortak DNA’sına yönelik döküm.” dediği sergide İstanbul’un önemine vurgu yaptı. Şehrin 3 İmparatorluğa ev sahipliği yaptığını belirten Bora, “İstanbul hepimiz için önemli bir şehir tabii ki. Hepimizin yaşadığı, ilham aldığı bir şehir.” dedi.

Ressam Kenan Işık: “Sanatçı Olarak En Büyük Zenginliğim Malzeme Bilgimdir”

Ressam Kenan Işık sergiye ilişkin, “İçeride bir malzeme zenginliği göreceksiniz. 150 yıllık bazı çerçeveler, kağnı tekerleği ve benzeri birçok şeyin yanı sıra beton yığınları, toprak ve kil buluşmaları görülecek.” diyerek sanatındaki arayışı ve gelişimi vurguladı. Işık, “Hala öğreniyorum, hala gelişiyorum. Ben sadece daha iyi ne sunabilirim derdindeyim. Küratörüm Aslı Hanım ile birlikte hikaye, tarih ve sanatı birleştirdik.” şeklinde konuştu.

Kalyon Holding Yönetim Başkanı Cemal Kalyoncu: “İstanbul-Roma Sergisi”

Kalyon Holding Yönetim Başkanı Cemal Kalyoncu, ailenin Türk toplumuna 80 yıldır hizmet verdiğini belirterek, Kalyon Vakfı’nın sosyal projeleri ve sergiler hakkında bilgi verdi. Kalyoncu, “İstanbul-Roma sergisini açacağız, bir sonraki adımda Roma’da ‘Roma’dan İstanbul’a’ adlı sergiyi açacağız.” dedi ve iki şehrin tarihi bağlarının yeniden vurgulanacağını ifade etti.

Vali Davut Gül: “Kültür ve Sanata Destek Veren Kalyon Holding”

İstanbul Valisi Davut Gül, kültür ve sanatın gelişmesi için sermayenin birikmesi gerektiğini söyleyerek, Kalyon Holding’in sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekten bahsetti. Gül, “Kalyon Holding’in bu milletin değerlerine olan sorumluluğu ve destekleri her türlü takdirin üzerinde.” şeklinde konuştu.

Ressam Kenan Işık’ın Eserleri İstanbul’da Sergilenmeye Başladı

Ressam Kenan Işık’ın eserlerinin sergisi, Vali Davut Gül, Cemal Kalyoncu ve diğer davetlilerin katılımıyla açıldı. Kenan Işık, eserleri hakkında bilgi verirken, serginin 13 Ekim tarihine kadar ücretsiz ziyaret edilebileceği duyuruldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu