DÜNYA

İsrail, AP ile ilgili kararında geri adım attı

İsrail, AP’nin Ekipmanlarını Geri Verecek ve Canlı Yayına İzin Verecek

İsrail, ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP) konusunda geri adım attı. İsrail, Associated Presse (AP) ait el koyduğu ekipmanları iade edecek ve canlı yayının devam etmesine izin verecek. İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi operasyonun iptal edilmesi ve ekipmanın AP’ye iade edilmesi talimatı verdi.

APnin ekipmanlarına el koyulmasının nedeni, İsrail Savunma Bakanlığı’nın Sderot’taki yerlerden yapılan yayınların askeri kuvvetleri açısından taşıdığı riski incelemek istemesi olarak belirtilmişti. İsrail İletişim Bakanlığına bağlı yetkililer AP’nin yeni medya yasasını ihlal etmekle suçlanarak ekipmanlarına el koymuş ve Al Jazeeraye görüntü sağladığı gerekçesiyle APyi suçlamıştı.

İsrail İletişim Bakanlığı, devletin güvenliğine zarar veren yayınları sınırlandırmak için gereken her türlü yaptırımı uygulamaya devam edeceğini belirtti. Bu kararın bir sonucu olarak, Al Jazeera’nin İsrail’deki faaliyetleri de durdurulmuştu. İsrail kabinesi, Al Jazeera’nin yayınlarını ulusal güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle yasaklayan bir karar almıştı. Al Jazeera’nin İsrail’deki faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik bu kararla birlikte kanal 45 gün süreyle kapalı kalacak olup bu süre yeniden uzatılabilecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu