MANŞETLER

Resmi Gazete’de Yayımlanan Afet Riskli Alanlarla İlgili Kanunu Okumalısınız!

Resmi Gazete’de Yayımlanan Karara Göre Riskli Yapılarla İlgili Önemli Duyurular

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, riskli yapıların tespit edilip yıktırılması için önemli adımlar atıldı.

Tespit, tahliye ve yıkıma ilişkin tebligatlar, yapının kapısına asılacak, maliklere e-Devlet üzerinden bildirilecek ve muhtarlıkta 15 gün süreyle ilan edilecek.

Riskli yapılara ilişkin tutanaklar ise Kentsel Dönüşüm Başkanlığının internet sayfasında 15 gün süreyle duyurulacak.

Riskli yapının tahliye edilmesi ve yıktırılması için idarece 90 günden fazla olmamak üzere süre verilecek, aksi takdirde yapı idari makamlarca tahliye edilip yıktırılacak.

Malik veya kiracılarca riskli yapının tespiti ve tahliyesi engellenirse, mülki amirden alınacak yazılı izinle yapının kapısı çilingirle açılabilecek.

Yıktırılmayan riskli yapının yıkım işlemleri ise Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yaptırılacak.

Dönüşüm uygulamaları konusunda karar, hisseleri oranında maliklerin çoğunluğuyla alınacak. Yapı ruhsatı ve sözleşmelerin feshi de dahil maliklerin tamamının muvafakatiyle yapılması gereken tüm iş ve işlemler, maliklerin çoğunluğuyla yürütülebilecek.

Kanun kapsamındaki yapıların yıktırılmasının ardından arsa haline gelen taşınmazlarda ortaklığın giderilmesi davası açılabilecek.

Satış bedelinin eksik hesaplandığı durumlarda, yargı kararıyla satış işlemi iptal edilirse, fark hisseyi alan malik tarafından hissesi satılan eski malike ödenecek.

Riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarında herhangi bir taşınmaz satılacaksa, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı bu taşınmazı öncelikle satın alma hakkına sahip olacak.

*Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu